Benodigdheden voor 4 personen:
– 1200 gram paling schoon (netto gewicht 1200 gram)
– 1 kilo kruimige aardappels
– Roomboter
– Melk
– Zout en Peper
– Mosterd
– Verse bieslook

Bereiding verse stoofpaling met aardappelpuree:

Stap 1:
Snijd de schoongemaakte paling in drie mootjes. Zet de paling rechtop in de pan, bestrooi de paling met zout en peper naar smaak. Voeg er 250 ml water en een klont roomboter aan toe.

Stap 2:
Breng de paling aan de kook. Zodra de paling kookt, zet u het vuur laag en laat u de paling 20 minuten zachtjes doorgaren. Schil ondertussen de aardappels en breng ze aan de kook met wat zout en peper naar smaak.

Stap 3:
Zodra de aardappels gaar zijn, giet u het vocht af. Voeg er vervolgens een scheut melk, één eetlepel mosterd en een klont roomboter aan toe en pureer dit met een staafmixer tot puree. Vervolgens voegt u er een hand fijngesneden bieslook aan toe. Vindt u de puree te dik, voeg er nog een scheutje melk of water aan toe.

Serveertip:
Eet dit gerecht met een frisse salade of verse erwtjes.