Benodigdheden heilbotfilet met courgette

• 4 moten heilbot
• 1 courgette
• 300 gr pasta fusilli
• Zeezout
• Peper
• Roomboter

Benodigdheden pesto

• 3 flinke handen verse basilicum (alleen de blaadjes)
• Een flinke hand vol parmezaansekaas
• 75 gr pijnboompitten
• 1 klein teentje knoflook
• Olijfolie extra vierge

Bereiding: Heilbotfilet ingewikkeld met courgette met een pasta pesto

Stap 1:
Schil de courgette met een kaasschaaf in plakken over de lengte. Zout de vis in en wikkel de moten in met de plakken courgette. Strooi er wat peper overheen en leg ze in een ovenschaal met een klontje roomboter. Laat deze 25 minuten garen op 180 graden.
Kook ondertussen de fusilli zoals op de verpakking staat beschreven.

Stap 2:
Maak vervolgens de pesto, zoals deze hieronder beschreven staat:
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Bewaar nog een handje pijnboompitten voor door de pasta.
Doe de basilicumblaadjes in een maatbeker, rasp het teentje knoflook en voeg het toe bij de basilicum. Voeg de kaas, een flinke scheut olijfolie en een snufje zout en peper toe en pureer het fijn met de staafmixer totdat er een glad mengsel ontstaat.

Stap 3:
Verdeel de pasta over vier borden en strooi er wat pijnboompitten overheen. Leg hier bovenop de vis. Serveer de pesto er los bij.