Benodigdheden voor 4 personen:
– 4 haringen
– 4 middel grote aardappelen
– 1 courgette
– 1 teentje knoflook
– 1 bakje roomkaas
– 4 middel grote augurken
– 1 ui
– gedroogde rozemarijn
– Peper en zout
– olijfolie
– Aluminiumfolie

Bereiding gebakken haring:

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappels en snijd deze voor de helft door. Voeg per aardappel twee theelepels roomkaas toe en strooi er wat zout en peper overheen. Leg de aardappels apart in een stuk folie en smeer de folie in met een beetje olijfolie. Strooi er als laatst nog wat rozemarijn overheen en vouw de folie dicht om de aardappel heen. Laat dit ongeveer 25 minuten garen in de oven.

Stap 2:
Snijd de courgette over de lengte doormidden en hol de zaadjes met een lepeltje eruit. Snijd vervolgens de courgette doormidden zodat u 4 stukken heeft. Besmeer de courgette van binnenin met een dunne laag roomkaas en strooi er wat zout en peper overheen. Leg de courgette in een ovenschaal en laat het in circa 15 a 20 minuten gaar worden in de oven.

Stap 3:
Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit het aan. Snijd de augurk fijn en voeg dit toe aan het gefruite uitje. Hutsel dit door elkaar heen.

Stap 4:
Snijd het staartje van de haring af, zodat u acht stukken haring heeft. Haal de aardappels uit de oven zodra deze gaar zijn. Laat ze in het folie zitten en verdeel ze over vier borden. Bak in de koekenpan de haring om en om op hoog vuur in een klein beetje olijfolie.

Stap 5:
Haal de courgette uit de oven en leg dit naast de aardappels op het bord. Leg de gebakken haring in de uitgeholde courgette schuin over elkaar heen. Maak het af met het uitje en zuur.