Benodigdheden:
– 20 middelgrote gamba’s
– 300 gr tagliatelle
– Rode peper
– Handje peterselie
– 1 bosje bosui
– 1 zakje rucola sla (79 gr)
– 2 teentjes knoflook
– 1 citroen
– Zout en peper
– Olijfolie

Bereiding Gamba’s

De marinade
Snijd de twee teentjes knoflook en rode peper fijn, hak de peterselie fijn en voeg dit samen in een kom. Rasp vervolgens een ½ citroenschil erbij. Voorzichtig alleen het gele raspen, het witte is bitter.
Knijp de rest van de ½ citroen uit en voeg er vier eetlepels olijfolie aan toe. Meng dit alles goed door elkaar en breng het op smaak met zout en peper. Voeg de gamba’s toe en laat de marinade een uurtje intrekken.

De tagliatelle
Kook de tagliatelle volgens de gebruikswijze op de verpakking.

De Gamba’s
Snijd het bosuitje in fijne ringetjes. Voeg een scheutje olijfolie in een mooie grote koekenpan en laat dit heet worden. Bak de gamba’s aan op hoog vuur om en om en voeg de bosui eraan toe. Laat de gamba’s zachtjes doorgaren tot ze mooi roze zijn. Haal dan de gamba’s uit de pan en leg ze op keukenpapier.

Voeg vervolgens de gekookte tagliatelle toe aan de pan waar de gamba’s in gebakken zijn. Hutsel de tagliatelle even goed door de pan. Dien de tagliatelle op een bord op en maak een bedje in het midden van rucola sla. Verdeel vervolgens de gamba’s over de pasta. Snijd de overige citroen in schijfjes en dien deze er los bij.

Eet smakelijk!

Serveertip
Maak er een frisse zomersalade bij..