Recept vis van de maand december: Coquilles amuse

Benodigdheden Amuse 4 personen:
– 4 plakjes ossenworst
– 4 coquilles
– 1 gekookte rode biet
– 50 gr bloem
– 50 gr geraspte oude kaas
– Olijfolie
– 100 gr Japanse zeewiersalade
– Zout en peper
– Roomboter

Bereiding:

Stap 1:
Voeg de bloem en geraspte kaas in een kom en hutsel dit goed door elkaar. Voeg er 1 el olie aan toe, verdeel dit over vier porties op bakpapier en laat dit gedurende 10 min krokant worden in de oven op 180 graden.

Stap 2:
Snijd 4 plakjes rode biet (de dikte van de ossenworst).
Verdeel de plakjes ossenworst over 4 borden en leg daar bovenop de rode biet. Bak de coquilles in roomboter op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten goudbruin.

Stap 3:
Leg de coquilles op het bedje van ossenworst en biet. Op de coquille legt u het kaaskoekje en daarna garneert u het met de Japanse zeewiersalade.